Adi's Cook & Book
За ADI'S и още нещо

 

Тук бихме искали да ви разкажем повече за един проект на ADI'S COOK & BOOK, който стартира през м. Ноември 2010 година с наближаването на Коледните и Новогодишни празници. Нашите гости и почитатели, които редовно следят нашата Facebook страница, вече познават нашите илюстрации, които се редуват, според предстоящите празници. Идеята на този проект е да пресъздадем духа на празничните дни в илюстрации, които са дело на нашия приятел Димитър Чикакчиев.


Това е седмата илюстрация на ADI'S COOK & BOOK по повод предстоящия празник Halloween, който се провежда в нощта на 31 Октомври срещу 1 Ноември всяка година.

 


Първата илюстрация посветихме на Дядо Коледа и радостта от неговото пристигане във всеки дом.

Втората илюстрация ни бе подсказана от предстоящия 14 Февруари. Дата, на която множество хора празнуват НЕбългарския празник на Св. Валентин, който ние уважаваме скромно, отдавайки всички почести на Българския празник на виното и неговия предводител Св. Трифон Зарезан. На въпроса "Какво против имаме празника на Св. Валентин?" Ние отговорихме така: "Ние в ADI'S се обичаме 365 дни в годината, а не само на 14 Февруари всяка година:)" Всяка година ADI'S COOK & BOOK посреща близки и приятели на Винено събитие, което винаги е съпроводено от български фолклорни ритми.

 

Третата илюстрация бе предвестник на един прекрасен български празник - Баба Марта. Нашата Марта не е никак даже баба, а истинска аристократка, израснала в центъра на София:)


Четвъртата илюстрация предвести Възкресение Христово и веселбата покрай боядисването на Великденските яйца.

Петата илюстрация ни е най-мила. Тя е сърдечен подарък от нашия художник Димитър Чикакчиев по случай Първата годишнина на ADI'S COOK & BOOK (22 Септември 2011 година).